Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Παραίτηση Λαμπάδα από την ακαδημία του ΑΣ Πανόραμα - Ανακοίνωση με αιχμές από τον Α.Σ.

Ένα σοβαρό θέμα προέκυψε τις τελευταίες ημέρες στην ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΜΣ Πανόραμα, μετά και την παραίτηση του έμπειρου προπονητή Κώστα Λαμπάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Α.Ν. των συντακτών», μετά από προσπάθειες δύο ετών του Κώστα Λαμπάδα να υπάρξει συνεργασία στον τομέα των τμημάτων υποδομής μεταξύ της ακαδημίας ΑΣ Πανόραμα και της ομάδας ΑΜΣ Πανόραμα, αυτές «ναυάγησαν» και ο έμπειρος κόουτς παραιτήθηκε, προ λίγων ημερών.

Χθες, η διοίκηση του Α.Σ. Πανόραμα εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταγγέλει τον Κώστα Λαμπάδα ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση που είχε στο σύλλογο, όπως επίσης και ις γνωριμίες που έκανε αυτό το διάστημα, με απώτερο στόχο να δημιουργήσει ιδιωτική ακαδημία. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Λαμπάδας σε συνεργασία με τον ΑΜΣ Πανόραμα βρίσκονται στο στάδιο δημιουργίας ακαδημίας, καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν τη «χρυσή» τομή με τον συντοπίτη ΑΣ Πανόραμα. Από την πλευρά του, ο ΑΜΣ Πανόραμα αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης – απάντησης στις καταγγελίας του ΑΜΣ, ο οποίος στην ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

“Απομακρύνθηκε ο Κ. Λαμπάδας από την ακαδημία ποδοσφαίρου του Α.Σ.ΠΑΝΟΡΑΜΑ.Η διοίκηση του συλλόγου έλυσε την συνεργασία της με τον προπονητή και τους συνεργάτες του αφού έκρινε ότι ο κ. Λαμπάδας εκμεταλλεύτηκε την θέση που είχε στον σύλλογο και τις γνωριμίες  που έκανε σε αυτό το διάστημα προκειμένου να έχει προσωπικά οικονομικά οφέλη ανάρμοστα της θέσης του. Επιπλέον έκρινε ότι ο τρόπος που προσεγγίζει τη δουλειά του δεν αρμόζει σε έναν παιδαγωγό. Ο εν λόγω προπονητής θα συνεργαστεί με τον πρόεδρο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  δημοτικού σχολείου του Πανοράματος προκειμένου να κάνει ιδιωτική ακαδημία… Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.
Με την ευκαιρία του συγκεκριμένου συμβάντος θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα. Η επιλογή ενός σωματείου στο οποίο προπονείται το παιδί σας είναι αναγκαίο να γίνεται με αυστηρά κριτήρια καθώς στο χώρο του αθλητισμού υπάρχουν πολλοί καιροσκόποι που κατά καιρούς εμφανίζονται σε τοπικές κοινωνίες όπως είναι το Πανόραμα εκμεταλλεύονται την άγνοια πολλών γονιών πάνω στο αντικείμενο με γνώμονα το μέγιστο οικονομικό όφελος στον ελάχιστο χρόνο και την επόμενη χρονιά εξαφανίζονται. Τέτοια παραδείγματα είχαμε πολλά τα τελευταία χρόνια στο Πανόραμα από ιδιωτικές ακαδημίες  μέχρι ομάδες του κέντρου που εμφανίστηκαν ξαφνικά αλλά και ανθρώπους που καμία σχέση δεν είχαν με τον αθλητισμό. Το πλέον σημαντικό όσον αφορά στην επιλογή ενός σωματείου είναι αυτό να είναι νόμιμο, να πληρεί τις προϋποθέσεις και να είναι αναγνωρισμένο από την γενική γραμματεία αθλητισμού. Επίσης οι προπονητές του επιβάλλεται να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι προκειμένου να κατευθύνουν σωστά τα παιδιά αλλά κυρίως να είναι άνθρωποι με ήθος αφού είναι πρότυπα για τους νεαρούς αθλητές.
Σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια θα πορεύεται και το νέο προπονητικό team του ποδοσφαίρου αλλά και οι προπονητές στα υπόλοιπα αθλήματα του συλλόγου. Ο ΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ είναι και φέτος κοντά σας. Η διοίκηση, οι προπονητές, οι αθλητές αλλά και γονείς των παιδιών, χορηγοί και άνθρωποι  που αγαπούν τον αθλητισμό συντελούν στην προσπάθεια του συλλόγου για σωστή αθλητική υποδομή αλλά και κοινωνικό έργο στο Πανόραμα πάντα υπο την αιγίδα του Δήμου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου