Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η ΕΠΣΜ "σκοράρει για το Χαμόγελο"

Με πρωτοβουλία της ΕΠΣ Μακεδονίας θα γίνει μία ξεχωριστή διοργάνωση το διήμερο 6 –- 7
Νοεμβρίου 2013 (κατά τις απογευματινές ώρες) και στο Καυτανζόγλειο Στάδιο η οποία θα αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου.

 Η ΕΠΣΜ σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα διοργανώσει Ποδοσφαιρικό Τουρνουά με την επωνυμία «Σκοράρουμε για το χαμόγελο», προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά ο συγκεκριμένος Σύλλογος που προσφέρει εθελοντικά τεράστιο κοινωνικό έργο και βοηθάει πολλά παιδιά, τις οικογένειες τους και συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, ειδικά αυτήν την χρονική περίοδο και εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Γι’ αυτό το λόγο δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Φοίνικα Καλαμαριάς για να παρουσιαστεί η εκδήλωση και οι φορείς που τη στηρίζουν.

Στο τουρνουά θα συμμετέχουν ομάδες Κάτω των 17 χρόνων και αυτές είναι μικτή Νέων της ΕΠΣ Μακεδονίας, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, ο Ηρακλής, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Μακεδονικός, ο Αγροτικός Αστέρας και η Αναγέννηση Επανομής.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι ομιλητές ανέφεραν τα παρακάτω:

Παναγιώτης Γιουρούκαλης (Γενικός Γραμματέας ΕΠΣ Μακεδονίας): «Μ’ αυτό το τουρνουά κορυφώνεται μία πολύχρονη συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και πιστεύουμε ότι θα γίνει θεσμός. Με χαρά και ευαισθησία στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται από τους ανθρώπους του συλλόγου, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές. Η προσφορά τους στην κοινωνία, στις οικογένειες και τα παιδιά είναι τεράστια και νομίζω ότι χρειάζονται και τη δική μας στήριξη. Με αυτήν μας την πρωτοβουλία θα αναδείξουμε για ακόμη μία φορά το κοινωνικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου και είμαι σίγουρος ότι είναι άμεσα και τα αντανακλαστικά της πόλης, των κατοίκων της, αλλά και των πολλών φορέων που θα στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Διοργανώνοντας αυτό το τουρνουά θα δώσουμε το ερέθισμα σ’ όλους να διαθέσουν και να διακινήσουν τα εισιτήρια της εκδήλωσης. Οι ομάδες με ενθουσιασμό και χαρά δέχτηκαν την πρότασή μας και ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη συμπαράσταση όλων σ’ αυτήν μας την πρωτοβουλία».

Χασάν Μπεμπικέρ (Β’ Αντιπρόεδρος ΕΠΣ Μακεδονίας): «Είμαι σίγουρος ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία αυτή η πρωτοβουλία της Ένωσης και θα διατεθούν τα εισιτήρια πόρτα – πόρτα. Αυτό που κάνουμε εμείς ίσως είναι μία σταγόνα στον ωκεανό για κάποιους, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο, γιατί βοηθάμε έμπρακτα τα παιδιά και αρκετές οικογένειες που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας».

Ιωάννης Λαμπρόπουλος (ταμίας ΔΣ του «Χαμόγελου του Παιδιού»): «Καθημερινά προσπαθούμε σ’ όλη την Ελλάδα να βοηθήσουμε όσους μας ζητούν τη στήριξή μας, να επιλύσουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά και οι οικογένειές τους. Όλα είναι παιδιά και αξίζουν ένα χαμόγελο. Μπορεί η Πολιτεία να μην είναι κοντά μας, αλλά είναι κοντά μας όλη η κοινωνία και οι απλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν εκτιμήσει και αναγνωρίσει το έργο μας και την προσφορά μας. Το τουρνουά αυτό εκτός από αγωνιστικό, θα είναι και παιδαγωγικό. Θα εκδώσουμε 50.000 εισιτήρια αξίας 2,00 ευρώ τα οποία θα προπωληθούν από τους φορείς που μας στηρίζουν. Θέλω να συγχαρώ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας για την πολύχρονη συνεργασία που έχουμε, για την πολύ σημαντική οικονομική και υλική βοήθεια που μας παρέχει. Πράγματι και εμείς θέλουμε να γίνει θεσμός αυτό το τουρνουά. Είναι γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν τη βοήθειά μας. Είμαι σίγουρος ότι πολλά μ’ αυτήν την πρωτοβουλία θα ανθίσουν πολλά παιδικά χαμόγελα. Εκτός από το σπίτι στο Φοίνικα Καλαμαριάς, όπου στεγάζονται 29 παιδιά από 1.5 έως 19 χρόνων, υλοποιούμε το πρόγραμμα «φροντίδα στο σπίτι » όπου βοηθούμε 1350 παιδιά, δηλαδή περίπου 400 οικογένειες. Επίσης έχουμε δύο ασθενοφόρα για μεταφορά παιδιών σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και προσφέρουμε κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη σε πολλά παιδιά και κυρίως κακοποιημένα και στηρίζει τα Παιδοογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειου».

Ράνια Βασκαλή (Ψυχολόγος – Υπεύθυνη του σπιτιού «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Φοίνικα Καλαμαριάς): «Είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία της ΕΠΣ Μακεδονίας και θα βοηθήσει πάρα πολύ και το Σύλλογο για το ποικιλόμορφο κοινωνικό έργο που προσφέρει, αλλά και τα παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν απόλυτη ανάγκη. Η συνεργασία μας είναι πολύχρονη και η βοήθειά της πολύ σημαντική, τόσο η οικονομική, όσο και η υλική, όχι μόνον στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Φοίνικα Καλαμαριάς, αλλά και στις υπόλοιπες δράσεις μας».

Σ’ όλη την Ελλάδα το «Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί 12 Σπίτια, βοηθάει περισσότερα από 13.000 παιδιά και 4.000 οικογένειες και όποιοι επιθυμούν να ζητήσουν τη βοήθεια του για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 1056 το οποίο λειτουργεί σε 24ώρη βάση.

Την εκδήλωση θα υποστηρίξουν και οι φορείς: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-περιφερειακό τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Βιομηχάνων Θεσσαλονίκης, Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ), Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Θεσσαλονίκης, Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου